Kaldırma, Taşıma Raylı Sistem Köprülü Vinci ( Tavan Vinci belgesi ) Operatörü Eğitimi
* Tavan vinci Belgesi alma ve sınav süreci ?
Tavan vinci Operatörü Belgesi Nasıl Alınır ?
Tavan vinci Belgesi nereden alınır ?
Tavan vinci Belgesi Operatörlük Belgesi almak için ilk önce Olcay İş Makineleri Kursu gibi Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğün’den Yetkili Ruhsatlı Özel İş Makineleri Kursuna kaydolmak gerekir. Operatörlük Belgesi tek bir sınıf belge değildir. Sürücü belgelerinde olduğu gibi her iş makinesinin belgesi ayrıdır. Operatörü olacağınız tercih edeceğiniz iş makinasına göre uygun operatörlük belgesini almanız gerekmektedir.
İş makinesi kursumuza başvuru yaptıktan sonra Önce kurs bünyesinde teorik eğitim daha sonra uygulama alanımızda makine teorik ve Bire bir Tavan vinci Belgesi kullanarak müfredatta belirtilen şartlarda uygulama eğitimi alacaksınız. Bu eğitimler tamamlandıktan sonra Tavan vinci Belgesi Sınav süreci başlayacaktır.
Tavan vinci Belgesi sınavı önce Güngören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlemiş olduğu okulda yazılı sınavı yapılacak olup ve aynı gün yazılı sınavdan başarılı olan adaylarımızı Arnavutköy İlçesi Çilingir Köyünde bulunan iş makineleri uygulama alanımıza götürerek uygulama sınavımız yapılacaktır.
Yazılı sınav başlama saati :09:00 ( Ancak kursta toplanma saatimiz 8 dir )
Uygulama Sınavı başlama saati : 12:00
Kaldırma, Taşıma Raylı Sistem Köprülü Vinci Tavan Vinci Operatörlük belgesi yazılı sınavında 40 adet soru sorulacak olup başarılı olabilmek için en az 28 net alıp 70 alan aday başarılı sayılacaktır.
Tavan vinci Operatörlük belgeleri uygulama sınavında ise kaldırma yükleme istifleme Tavan vinci Belgesi alacak olanlar Kursumuza ait Tavan vinci ile uygulama sınavına gireceklerdir.
Sınav ertesi başarılı olan adayların Kaldırma, Taşıma Raylı Sistem Köprülü Vinci ( Tavan Vinci belgesi ) Operatörü belgesi düzenlenip Güngören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilir ve Tavan vinci Belgesi Operatörlük sertifikaları tarafımıza geldiğinde tarafınıza bilgi verilip alınması sağlanır.
Tavan Vinci belgesi Operatörlük belgesi kazananlara aşağıda örnekleri bulunan Milli Eğitimden Onaylı belgeler teslim edilir..
Tavan Vinçleri:
Elle veya basit araçlarla taşınması mümkün olmayan malzemeleri kaldırma, malzemeleri yükleme, baska bir tarafa dönerek veya hareket ederek aktarma, boşaltma yer değiştirme, işlerinde kullanılan makinelere vinç denir. Vinç kelimesinin ingilizce karşılığı “crane”dir. Bir vinç, düsey ve yatay yönde hareket edebilmesi sayesinde her tipte yükün yerini değiştirebilir.
Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 05.04.2011 Tarih ve 29 Sayılı Kaldırma Taşıma Raylı Sistem Tavan Vinci Kurs programı yayınlanmış olup bu program çerçevesinde Tavan Vinci kullanacakların ve ya kullananların tavan vinci operatörlük belgesi alması zorunludur.
Daha önceden vinç operatörlük belgesi alanlar tavan vincini de kullanabiliyorlardı ancak yeni müfredatın yayınlanması ile tavan vinci kullanacakların operatörlük belgesi ayrılmış oldu..
Dikkat: Tavan vinçleri tavan vinci belgesi olan operatörler tarafından kullanılmalıdır….
** Tavan vinci kullanma belgesi almak için gereken evraklar ve şartlar.. **
1- 2 Adet Fotoğraf
2 Adet Birbirinin Aynı Vesikalık Fotoğraf : Yeni çekilmiş ve yüz kısmı ön cepheden çekilmiş vesikalık fotoğraf olmalıdır.
2- Diploma Noter Tasdikli veya Asıl Belge
En az ilkokul mezunu olmak yeterlidir.
3- Sabıka Kaydı (Verileceği kurum kısmına EHLİYET için yazılması gerekmektedir.)
SABIKA KAYDI BELGESİ : Sabıka kaydı dilekçesine konusu : ” EHLİYET ” Olacak,
4- Sağlık Raporu ” G ” Sınıfı Sürücü Olur Sağlık Raporu ( 2 suret ) : Sağlık Bakanlığı izinli Özel Hastane ve Polikliniklerden v.s. alınabilir.;
5- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
NÜFUS CÜZDANI Fotokipisi : Nüfus cüzdanının veriliş tarihi 10 yılı geçmiş olmamalıdır
Loder Kepçe Belgesi
|
Manlift Belgesi
|